Befolkningen Kontrol og Konsekvenser i Kina

Link: http://maps.unomaha.edu/peterson/funda/sidebar/chinapop.html

Oversættelse af Mille Eriksen

Oversigt

  1. Problemer, der er forbundet med overbefolkning
  2. befolkningspolitik
    • Kinas befolkning kontrol politik
    • Andre befolkning kontrol metoder
  3. Problemer, der er forbundet med befolkningspolitik
  4. Sociale og politiske konsekvenser
  5. Sociale og økonomiske fordele
  6. Fremtidige resultater

Problemer, der er forbundet med overbefolkning. Kina har den største befolkning i verden, der omfatter 1,2 mia eller tyve procent af verdens befolkning (P. R. B. 7). Kina står over for alvorlige sociale og økonomiske problemer, der er forbundet med overbefolkning i de kommende år. Alt for befolkede regioner, der kan føre til forringelse af jord og ressourcer, forurening og skadelige levevilkår. Den Kinesiske regering har forsøgt at finde en løsning på problemet med at øge befolkningen med moderat succes.

Kinas befolkning control policy. Den Kinesiske regering har brugt flere metoder til at kontrollere befolkningsvæksten. I 1979, Kina startede “ét barn per familie politik” (Juali Li 563). Denne politik anført, at borgerne skal have en fødselsattest før fødslen af deres børn. Borgerne vil blive tilbudt særlige fordele, hvis de indvilligede i at kun have ét barn. Borgere, der havde mere end ét barn, vil enten blive beskattet af et beløb på op til halvtreds procent af deres indkomst, eller straffes med tab af beskæftigelse eller andre fordele (Hilali 10). Desuden uplanlagt graviditet eller graviditet uden behørig tilladelse ville nødt til at være afsluttet (Hilali 9). I 1980, fødslen-kvote-systemet blev etableret for at overvåge befolkningen vækst(Jiali Li 563). Under dette system, er det regeringens mål, der er sat mål for hver region. Lokale embedsmænd var primært ansvarlig for at sikre, at befolkningens vækst totaler ikke overstige mål mål. Hvis mål mål blev ikke opfyldt, de lokale embedsmænd blev straffet ved lov eller ved tab af privilegier.

Andre befolkning kontrol metoder. Andre metoder, der har været anvendt af den Kinesiske regering til at begrænse den stigende befolkning totaler omfatter prævention programmer og økonomiske ændringer. I begyndelsen af ’80’ s, sterilisation mål mål, der var opstillet, og gjort obligatorisk for folk, der havde to børn (Hilali 19). På sit højdepunkt i 1983, tubal ligations, vasectomies, og aborter udgjorde tredive-fem procent af den samlede prævention metoder (Hilali 20). Desuden er økonomien ændret sig fra primært et landbrug til industri (Hilali 22). Regeringen brugte denne til sin fordel; spredning af den opfattelse, at økonomisk vækst ville være til hinder for befolkningstilvækst (Hilali 22).

Problemer, der er forbundet med befolkningspolitik. Der har været mange problemer i forbindelse med politikker og programmer, der er etableret af Kinesiske embedsmænd. Først og fremmest, at disse programmer har været vanskeligt at gennemføre, og som har haft meget lidt succes. Lokale embedsmænd, der er ansvarlige for vækst totaler, har forfalskede rapporter for at undgå straf (Zeng Yi 29). Dermed, dette har ført til underrapportering af antallet af fødsler med så meget som tyve-syv procent i 1992 (Zeng Yi 32). Desuden overensstemmelse med fødslen-kvote-systemet har været lav. Af 14,808 spædbørn, der er født mellem 1980-1988, at kun omkring halvdelen har været med en juridisk fødsel tilladelse(Jiali Li 567). Af dem, der er født med en tilladelse, firs-otte procent var første børn er født ind i en familie (tre skønheder Li 567). Desuden, ud af det andet børn, der er født, kun elleve procent var godkendt (Jiali Li 568). Endelig folk i landdistrikterne, der er afhængige af at have større familier for at hjælpe med de gårde, er lykkedes os at finde måder omkring fødslen-kvote-systemet (Hilali 13).

Sociale og politiske konsekvenser. Den Kinesiske regering har også haft til at beskæftige sig med politiske og sociale omvæltninger som følge af sin strenge politikker. Usa, samt mange andre lande, har offentligt udtrykt deres utilfredshed med Kinesiske ledere for deres sterilisation politikker (Hilali 20). Hertil kommer, at den Kinesiske borgere har svarede igen med vold relateret til et-barnspolitik (Hilali 25). Endelig er der den kulturelle forkærlighed for sønner har ført til et stort antal forekomster af kvindelige barnemord (Hilali 21). Som et resultat, den Kinesiske regering har været nødt til at slappe af politikker til at omfatte den “datter-kun-husholdning” politik, der giver mulighed for landdistrikter par, der har en datter første til at få lov til at have et andet barn (Jiali Li 569).

Sociale og økonomiske fordele. i Løbet af de sidste halvtreds år, at Kina har hævet levestandarden ved at holde væksten nede. Adgang til naturressourcer er steget dramatisk siden 1980. Ifølge Statens Family Planning Kommissionen, dækning i vand fra hanen er steget fra firs-fire procent til fire og halvfems procent i de sidste femten år. Endvidere dækning af naturgas er steget fra seksten procent til halvfjerds procent. Hertil kommer, at medicinsk dækning er blevet udvidet til at omfatte fødsel forsikring og arbejdstagere kompensation for mødre, der følger Kinas fødsel politikker (SFPC). I 1998, nitten procent af Kinas befolkning, der anvendes i denne politik. Andre fordele omfatter stigninger i den gennemsnitlige levealder fra tredive fem år i 1949 til halvfjerds år i 1996, og fald i børnedødelighed, der er fra to hundrede tusind til tredive tre per tusind (SFPC).

Fremtidige resultater. Alvorlige reformer er nødvendige for at sikre, at Kinas befolkning ikke vil fortsætte med at vokse. En bedre politik, mere uddannelse og urbanisering kunne hjælpe Kina med at nå ud til befolkningen, mål, mål. Siden 1980, har Kina indset vigtigheden af samarbejde mellem myndigheder, og den har etableret Befolkning og Information Research Center (SFPC). Dette agentur, sammen med andre, er ansvarlig for at samle oplysninger om befolkningen totaler og hjælpe regeringen med at gennemføre politikker (SFPC). Forventede vækst i Kinas befolkning anslås til at være omkring 1,5 milliarder i år 2025 (P. R. B. 7). Disse tal vil fortsætte med at stige, og de sociale og økonomiske byrder vil fortsætte med at plage alle, der bor i Kina.


Spørgsmål til debat: Hvordan teorien om logistiske befolkningen gælder, at alt for befolkede områder? Forklare de politiske konsekvenser, der er forbundet med overbefolkning. Skelne mellem fordele og ulemper ved obligatorisk prævention og sterilisation taktik.

Bibliografi:

Hilali, A. Z. “Chinaís befolkningstilvækst: Politik og Perspektiver.” Kina Rapport 33.1 (1997): 1-34.

Tre Skønheder Li. “Chinaís Et-Barns Politik: Hvor og Hvordan Har Det Virket?” Befolkning og Udvikling Revision 21.3 (1995): 563-585.

Population Reference Bureau. Verdens Befolkning På Data-Ark. Washington D.C.: Population Reference Bureau, 1999.

Staten Family Planning Kommissionen i Kina. www.sfpc.gov.cn.

Zeng Yi. “Er Fertiliteten i Kina i 1991-92 Langt Under Udskiftning Niveau?” Befolkningsundersøgelser 50.1 (1996): 27-34.

Jamie Cook, December 5, 1999